Pomáhali deviatim ľuďom, ktorým zlyhali základné životné funkcie

03.07.2008 Poprad

Poprad 3. júla (TASR) - Posádky z desiatich staníc záchrannej zdravotnej služby Emergency Medical Service (EMS) z regiónu Tatier pomáhali zachrániť počas júna deväť ľudí, ktorým zlyhali základné životné funkcie.
"Posádky z okresov Poprad, Kežmarok a Stará Ľubovňa absolvovali počas uplynulého mesiaca 1361 výjazdov. Ošetrili 28 zranených motorizovaných účastníkov dopravných nehôd, 17 bicyklistov, piatich motocyklistov a deviatich chodcov, " spresnila bilanciu Marcela Petrušková z EMS.
V súvislosti s nástupom prázdninového a dovolenkového obdobia odporučila dospelým i deťom, aby v horúcich letných dňoch dodržiavali pitný režim, nevystavovali sa nadmernému slneniu bez ochrany pokožky a očí. Motocyklisti a cyklisti by mali používať prilby a jazdiť s ohľadom na ostatných účastníkov cestnej premávky. "Nemali by sme riskovať a hazardovať so svojím zdravím. Mali by sme tiež vedieť a chcieť poskytnúť prvú pomoc osobám v tiesni, " pripomenula Petrušková. Dodala, že v prípade úrazu alebo náhlej poruchy treba volať bezplatne a z akéhokoľvek funkčného telefónu tiesňovú linku 155 alebo 112.
 

Vyberte región